Als beroepschauffeur moet je naast het rijbewijs C/CE ook over een vakbekwaamheid of code 95 beschikken. De chauffeurs die al langer hun rijbewijs C/CE hebben, behalen de vakbekwaamheid door ervaring. Chauffeurs die pas hun rijbewijs behalen, leggen bijkomende testen af om de vakbekwaamheid te behalen.

1. Hoe lang blijft een C/CE-

De vakbekwaamheid of code 95 is 5 jaar geldig. Binnen deze periode moet je 35 uren opleiding volgen waarmee je de vakbekwaamheid kan behouden. Je zal dan, net zoals met je medisch geschiktheidsattest, naar de gemeente moeten om je rijbewijs te vernieuwen.

Aangezien niet iedereen op hetzelfde moment zijn vakbekwaamheid heeft behaald of verlengd, verschilt de vervaldatum van chauffeur tot chauffeur.

2. Hoe nagaan welke opleidingen je al hebt gevolgd?

Sedert 29 oktober 2020 kunt u het overzicht van al uw gevolgde nascholingen snel en gemakkelijk online raadplegen via “Mijn Burgerprofiel”. Ook kunt u er met de simulator meteen zien of u alle nodige nascholingen hebt gevolgd en of u voldoende praktijkuren hebt.

3. Klik op de knop: Meld aan op Mijn Burgerprofiel om uw situatie te raadplegen.

4. Ambassador ’s opleidingsaanbod Code 95.

Raadpleeg de Ambassador opleidingskalender om de gewenste opleiding op datum en locatie op te zoeken. Indien je genoodzaakt bent een opleiding te volgen die niet ingepland staat, neemt u contact op met frank@ambassadoropleidingen.be .

5. Tarieven

  • P-kaarthouder: 125 EUR
  • Standaard: 175 EUR

6. Zoekt u informatie over het opleidingsaanbod van Ambassador?

ATTITUDETRAINING
VEILGHEID EN WELZIJN OP DE WERKVLOER
EHBO
RIJ- EN RUSTTIJDEN & TACHOGRAAF​
LADINGZEKERING
CMR & AANRIJDINGSFORMULIER
WEGCODE EN ONGEVALAANGIFTE
DEFENSIEF EN ECONOMISCH RIJDEN