Als verhuizer kom je in contact met verschillende mensen. Zo zijn er klanten die soms wel wat extra uitleg kunnen gebruiken en in ieder geval moet je kunnen praten met je collega’s. Op het bedrijf heb je contact met de planner en als er een probleem is moet je dat kunnen melden. Je moet dus op verschillende manieren kunnen communiceren en dat is niet altijd voor iedereen gemakkelijk.

Oefen je graag nog verder je Nederlands/Frans/Engels of ben je op zoek naar een specifieke opleiding, dan kan het Sociaal Fonds je misschien wel verder helpen. We geven graag een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er zijn om je talen bij te schaven.

Ervaren taalcoaches geven op niveau afgestemde taalondersteuning op maat van de werknemer(s), met als doel de uitoefening van het takenpakket samenwerking met de collega’s, klanten en werkgever te optimaliseren.

 1. Je werkgever betaalt niets!

Je krijgt 32 of meer uur taalondersteuning per deelnemer of groep deelnemers in functie van het doel dat je wilt bereiken. Ambassador dekt een beperkt aantal trajecten zolang het beschikbare budget toereikend is.

 1. Wat zijn de voorwaarden?
 • Ingeschreven zijn in het Paritair Comité 140.05
 • Alle werknemers komen in aanmerking.
 • Je zoekt een aanbieder van taalondersteuning uit onze lijst met aanbieders, samengesteld door de Werkplekarchitecten. Op de website jobentaalcoaching.be staat een zoekfunctie. Zo krijg je een handig overzicht van alle aanbieders per provincie en heb je direct de informatie per aanbieder gebundeld.
 1. Geïnteresseerd?
 2. Contacteer een gespecialiseerde taalopleider in jouw regio. In onze lijst met aanbieders vind je alle contactgegevens.
 3. De taalopleider maakt eerst een analyse van de werksituatie en de taalcontext. Daarna volgt een intakegesprek. Op basis van de analyse en het gesprek stippelt hij een aangepast taaltraject uit voor de werknemer(s).
 4. Je maakt samen met de taalopleider afspraken over de inhoud, de vorm (individueel of in groep) en de duur. Die vermeld je op je aanvraag. Mail het aanvraagformulier naar juan.caballero@sfverhuizingen.be.
 5. De aanvraag moet steeds vóór de start de start van het traject gebeuren.
 6. Ambassador vzw laat je zo snel mogelijk weten of het traject kan starten.
 7. Betaling?

Na afloop van het traject bezorgt uw werkgever de deelnemerslijst aan de taalopleider. Binnen de 3 maanden na het einde van het traject stuurt de taalopleider de deelnemerslijst naar juan.caballero@sfverhuizingen.be , samen met de factuur. Als Ambassador vzw alle documenten ontvangen heeft, wordt de taalopleider vergoed.